'Herboren na een sessie yoga'
Foto: Fred Debrock
Katleen Dewaele is woordvoerder bij Microsoft BeLux. Heeft een man die veel op de baan is en twee kinderen (7 en bijna 10 jaar oud). Vast moment voor zichzelf: de wekelijkse yoga. Volgde tijdens haar werkuren bij Microsoft een cursus mindfulness. Ging nog niet door het 5 choices-programma dat Microsoft momenteel uitrolt voor de werknemers die willen (zie dagboek Raf Maes).

Maandag 25/1. Maandag meetingdag

7.00 Ik sta op en check mijn Microsoft band – dat is een smartwatch waarop ik e-mails, sms’en, agenda kan checken, maar tegelijk is het een gezondheidstracker die mijn stappen telt en mijn hartslag meet. Mijn leven is vaak hectisch, maar zolang mijn band geen alarmsignalen uitzendt en mijn gezin zich goed voelt, is het voor mij ok.

Ik steek de was in, beantwoord twee mails, zet het ontbijt klaar. Ik wandel de kinderen naar school, dat is een goed moment om even te praten.

9.00 Maandag is meetingdag. Vroeger frustreerde dat me, want ik kreeg mijn mails niet eens gelezen. Nu plan ik op dinsdag tijd om in te halen wat op maandag blijft liggen.

Mijn eerste meeting heb ik in de auto. Dat is een nuttig gebruik van de file. Duurt een kwartier, ik heb nog een kwartier tot de volgende call om muziek te luisteren.

10.30 Nog een meeting, face to face dit keer.

12.00 Te laat in de yoga op middaguur. Toch herboren nadien. Ik lunch aan mijn bureau, met veel groenten, zoek tegelijk een recept voor het avondeten en deel de ingrediënten met mijn partner via One note.

14.00 Volgende meeting: teammeeting marketing. Ik ontdek dat de kinderen woensdag pedagogische studiedag hebben. Aaargh.

16.00 Ik vertrek naar huis, waar mijn moeder wacht met de jongens. Vandaar naar het zwembad, waar ik koffie drink met mijn zus tijdens de zwemles en een beetje werk in de cafetaria.

18.30 Opnieuw achter de pc. Terwijl ik werk oefen ik een dictee en een spreekbeurt met de jongens. Dan volgt nog een chat met een collega.

21.00 Ai. Amper 2500 stappen gezet vandaag, in de zomer zou ik nu gaan joggen.

Woensdag 27/1. Ik krijg energie van mensen die rondom mij werken

De jongens hebben pedagogische studiedag. We staan later op, ik volg de eerste call in de keuken en daarna ontbijten we samen. Er volgen nog een paar calls. De kinderen maken hun huiswerk, en spelen wat op de pc.

's Middags breng ik de jongens naar mijn schoonmoeder, zodat ik kan gaan werken op kantoor van 13 uur tot 18u30. Ik zit graag op kantoor, heb er fijne collega's, we lachen wat af, en ik krijg energie van mensen die rondom mij zitten te werken.

‘s Avonds : snel koken en om 20 uur naar de yogales vertrekken, dé plaats waar ik echt kan stoppen en landen. Hier voel je je voeten opnieuw en kan ik genieten van de dingen die ik tegenkwam in de afgelopen tijd, hier kan je ook triest worden. Ik ben telkens verbaasd over de gedachten die mijn hoofd kruisen tijdens de oefeningen. Tijdens de eindmeditatie en relaxatie ben ik volledig rustig en kan ik relativeren.

Donderdag 28/1. No meetings dag

Thuiswerkdag, is in principe no meetings dag. Om negen uur, nadat ik de kinderen naar school gewandeld heb, heb ik mijn eerste en mijn laatste call van de dag. Voor de rest kies ik vandaag voor werk dat iets meer aandacht vraagt. Ik bekijk veel videomateriaal dat ik luid kan afspelen.

12.00 Ik ga lunchen in de buurt met ex-collega’s. Ik houd van goede gesprekken, daar krijg ik energie van.

13.30 Opnieuw achter mijn pc, via de chat overleg ik met collega’s over een aankondiging die we morgennamiddag willen doen. We werken samen op éénzelfde document.

15.45 Ik wandel naar school. Kijk mee terwijl mijn kinderen huiswerk maken, dan family time tot 20 uur.

Maandag 8/2. Out of office!

Met geen werk, geen mails en maar twee prioriteiten: gezin en natuur. 'Buitenlucht is een onmisbaar tegenwicht voor mijn jachtige leven. Als ik mijn bergschoenen zie, word ik al rustig. Dus elke vakantie trekken we naar de natuur. Deze krokusvakantie zitten we in de bergen in Frankrijk. En dan gaat alles af.'