Titanic II vaart uit in 2018

Wie de legendarische scène tussen Jack en Rose wil naspelen, kan vanaf 2018 meevaren met de Titanic. De Australische miljardair Clive Palmer, eigenaar van de rederij Blue Star Line, laat een replica van het schip nabouwen op ware grootte.

Nog even de feiten van de tragedie op een rijtje: op tien april 1912 vaart het Brits transatlantische luxeschip af voor zijn allereerste overtocht vanuit Southampton naar New York, met in totaal 2.208 passagiers aan boord. Het ‘onzinkbaar’ verklaarde schip vaart op een ijsberg en zinkt, met maar 712 overlevenden.

De replica van het passagiersschip, dat momenteel in China wordt gebouwd, zou in 2018 klaar moeten zijn, twee jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Met een lengte van 270 meter wordt de Titanic II even lang als zijn voorganger, maar het schip zal wel iets breder zijn. Aan boord bevinden zich 840 cabines, een zwembad, meerdere sportzalen en turkse baden. De cabines zijn een kopie van de originele luxe eersteklas- en comfortabele derdeklascabines.

De maidentrip van de replica volgt wel een andere koers: de afvaart zal plaatsvinden in het Chineese Jiangsu en leiden naar Dubai. Ook belangrijk: deze keer zal het schip wél genoeg reddingsboten aan boord hebben.

De rederij Blue Star wordt naar eigen zeggen al overstelpt met aanvragen van geïnteresseerde reizigers, sommigen zouden bereid zijn tot 640.000 pond neer te tellen voor een ticket.