Van Friends-acteur tot sexy autocoureur: deze 7 gaan Top Gear presenteren
Dat Friends-acteur Matt ‘Joey’ LeBlanc een van de presentatoren zou worden van de nieuwe Top Gear, wisten we al. Maar nu heeft de BBC alle presentatoren voorgesteld. En dat zijn er heel wat.

Radio-presentator Chris Evans was de eerste naam die de BBC heeft bekendgemaakt om Jeremy Clarkson en co op te volgen. Maar intussen zijn alle namen bekend van het team dat Chris zal bijstaan. Het gaat om voormalige F1-piloot Eddie Jordan, de Duitse snelheidsrecordhoudster Sabine Schmitz, autojournalist Chris Harris, tv-presentator Rory Reid en uiteraard The Stig. Eerder raakte ook al bekend dat Matt LeBlanc zou meedoen.

Eddie Jordan is niet alleen zelf een voormalige racepiloot, hij was ook de eigenaar van het F1-team Jordan, die andere coureurs begeleidde toen ze hun eerste stapjes op het hoogste niveau van de autosport zetten. Zo is ene Michael Schumacher ooit onder de vleugels van Jordan begonnen in de F1.

'Ik ben zo opgewonden om Chris en zijn team te vervoegen', zegt Eddie Jordan. 'Ik heb enorm veel respect voor mijn collega-presentatoren en ik hoop dat ze een beetje medelijden zullen hebben met mijn oude botten. Auto’s zitten in mijn DNA. Ik heb het geluk gehad om al veel dingen verwezenlijkt te hebben in de autowereld, maar Top Gear presenteren is de kers op de taart.'

Opgegroeid naast Nürburgring

Chris Harris is een autojournalist die ook al eens te zien is op een YouTube-filmpje. 'Top Gear heeft mij gevormd. Het programma is verantwoordelijk voor mijn obsessie met auto’s. Ik geniet ervan om mezelf in de problemen te steken en misschien kan ik een zekere journalistieke geloofwaardigheid geven aan het programma. En als het allemaal gruwelijk misloopt, dan kan ik toch maar mooi zeggen dat ik Top Gear heb gepresenteerd en dan word ik weer dat vervelende ventje van YouTube.'

Sabine Schmitz is geen onbekende voor het programma. 'Ik ben opgegroeid naast de Nürburgring en ik heb mijn hele leven geracet. De kans om rijden en filmen te combineren was gewoon te goed om te weigeren. Ik ben al enkele keren in Top Gear verschenen, dus ik weet dat we ontzettend veel plezier zullen hebben.

Rory Reid is de enige die een plekje heeft veroverd na een publieke auditie. 'Toen ik mijn filmpje van 30 seconden indiende, wist ik dat de kans heel klein was. De auditie stond letterlijk voor iedereen open. Ik ben ontzettend trots dat ik de enige ben die dankzij de audities ben binnengeraakt. Ik ben al decennialang een ontzettend grote fan van Top Gear.'

The Stig ten slotte, hoeft geen introductie. De weinig spraakzame racemachine zal wellicht weer doen waar hij best in is: zonder een woord te zeggen als een gek rondjes rijden in de snelste auto’s ter wereld.

Ruzie

Jeremy Clarkson, de vorige presentator van het autoprogramma, werd vorig jaar door de BBC ontslagen na een ruzie met een producer. Zijn co-presentatoren Richard Hammond en James May vertrokken met Clarkson.

Het nieuwe seizoen van Top Gear is vanaf mei te zien op de BBC.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in