Een wilde olifant heeft woensdag verschillende huizen en voertuigen vernield in een stadje in het oosten van India. Tientallen huizen werden beschadigd vooraleer het dier door middel van verdovende spuitjes onder controle kon worden gebracht. Dat meldde een lokale nieuwszender.

De bange olifant was afgedwaald van zijn kudde toen hij in de stad tientallen brommers en auto's vertrappelde. Dit speelde zich af in de straten van Siliguri, in de deelstaat West-Bengalen aldus India Today op zijn website.

Inwoners belden de overheid van de afdeling bosbeheer om te helpen. Zij slaagden erin de volwassen olifant te verdoven na zeven uur van rondstampen in het dorp. Het dier werd naar een naburig bos gebracht.

De lokale media rapporteerden dat er tot 100 huizen werden beschadigd. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Op videobeelden valt te zien hoe honderden inwoners de olifant bekijken vanaf balkons en daken terwijl velen het dier volgden, sommigen terwijl ze het filmden.
Door ontbossing en stropers vermindert het aantal wilde olifanten en zorgt ervoor dat de olifanten van hun natuurlijke habitat wegdwalen. Nu zijn er nog ongeveer 27.000 tot 31.000.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig