Oostende kan dan toch nog winnen
Foto: Belga
KV Oostende kan toch nog winnen. In Lokeren werd moeizaam en met het kleinste verschil gewonnen na een late en omstreden goal van Jali, bij de thuisploeg miste Coelho een strafschop. Oostende staat zo weer wat steviger in de top-6, Lokeren zakt verder weg.

Leekens rekende bij Lokeren op Coelho en Harbaoui voor goals, Vanderhaeghe koos bij Oostend opnieuw voor Akpale in de pits.

De aanvangsfase was voor de thuisploeg maar Oostende nam het initiatief vrij snel over. Door veel balverlies aan beide kanten speelde de eerste helft zich echter vooral af op het middenveld. Veel kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Lokeren was er nog het dichtst bij toen Coelho een strafschop mocht nemen maar hij werd uit zijn concentratie gehaald door doelman Ovono en trapte tegen de verkeerde kant van de paal.

Ook na rust verliep de wedstrijd erg moeizaam. Na een knappe aanval van Odoi zag Harbaoui zijn poging afgeblokt, aan de overkant was Verhulst tweemaal attent op pogingen van Musona. In de 83ste minuut was hij echter toch geklopt toen een vlotte combinatie door het midden simpel werd afgerond door Jali. Canesin gaf de assist maar stond daarbij wel buitenspel bleek uit de herhaling, het doelpunt telde echter en Oostende mocht met de drie punten op zak naar de zee terugreizen.

Oostende staat zo weer wat steviger op vierde plaats en heeft het weer wat bonus op Genk, Zulte Waregem en Charleroi in de strijd om een Play off-1-ticket. Met nog de komst van Club Brugge en AA Gent de komende weken belooft het echter nog spannend te worden aan de kust. Lokeren is na een 2 op 12 weggezakt naar de elfde plaats en heeft amper vijf puntjes meer dan staartploegen Moeskroen en Westerlo.

Opmerkelijk:

Na het flitsende seizoensbegin kon Oostende na vier wedstrijden op rij zonder zege eindelijk nog eens winnen. De laatste zege dateerde al van 20 december (4-1 tegen Standard).

Belangrijkste fases:

2’ Na goed stoorwerk van Patosi bij Canesin, kan Lokeren een tegenaanval opzetten. Coelho gaat door het centrum en wordt door Siani bij het truitje getrokken. Patosi mag de vrije trap nemen, maar zijn rechtstreekse poging gaat over en naast.

6’ Milic verstuurt een lange bal richting Vandendriessche. Die krijgt centraal wel erg veel ruimte, maar hij mist zijn controle.

9’ Siani speelt goed richting Musona en Ingason verschalkt bijna zijn eigen doelman, wanneer de verdediger er zijn voet nog net tussensteekt. Hier komt Lokeren goed weg.

17’ Oostende versnelt even en Vandendriessche legt met het hoofd de bal klaar voor Akapala. De spits knalt hard, maar ook recht op Verhulst.

20’ Ovono komt goed uit wanneer Overmeire door de buitenspelval glipt. De doelman is het snelst op de bal, maar duwt de bal dan een beetje knullig over de zijlijn.

29’ Patosi wordt centraal diepgestuurd en deze keer is het geen buitenspel. Maar ook nu speelt Ovono goed mee. De doelman is net op tijd om te ontzetten.

35’ STRAFSCHOP! Lokeren valt aan over de rechterflank en Enoh kan voorzetten. Rozehnal gaat een beetje raar naar de bal en van de Velde ziet handspel. De bal gaat op de stip!

37’ In afwezigheid van Maric gaat Coelho achter de bal staan. De Braziliaan is echter door Ovono uit zijn concentratie gehaald en trapt de strafschop op de buitenkant van de paal.

46’ Harbaoui is wel heel opportunistisch wanneer Overmeire de bal verovert. Van heel ver trapt de Lokerse spits op doel, maar het lage schotje wordt een oprapertje voor Ovono.

53’ Coelho zet vanop de linkerflank een individuele actie op. Hij knijpt naar binnen en vanuit een scherpe hoek knalt hij in het zijnet.

64’ Odoi zet een hele goeie actie op. Hij brengt Harbaoui in schietpositie, maar die ziet zijn poging afgeblokt worden. De rebound komt bij Odoi, maar die wordt tegen de grond gekatapulteerd door Ovono. De vlag ging echter de lucht in, dus geen strafschop.

75’ Musona gaat Ingason voorbij en knalt naar de korte hoek. Verhulst zit er nog met een hand bij. Knappe redding van de Lokerse doelman.

77’ Rozehnal krijgt bij een schot de bal tegen de bovenarm. Moeilijk te zien, maar de bal kon hier een tweede keer op de stip.

78’ Opnieuw staat Musona aan het kanon. Nu kiest hij voor een poging naar de verste hoek, maar Verhulst staat pal en duikt de bal uit de hoek.

83’ GOAL! Bij Lokeren staan ze even te slapen. Een vlotte combinatie door het midden wordt simpel afgerond door Jali. Deze keer had Verhulst geen enkel verhaal: 0-1!

84’ Aan de overkant staat Coelho met de rug naar doel. Hij kan draaien en op doel trappen, maar zijn schot gaat naast.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in