Wolkenkrabber van 1,7 kilometer wordt hoogste gebouw ter wereld
Foto: KFP
Als alles volgens plan verloopt, wordt de Sky Mile Tower in Tokio het grootste gebouw ter wereld. Met voorsprong, want het gebouw zal meer dan dubbel zo hoog zijn als de huidige recordhouder, de Burj Khalifa in Dubai.

De plannen voor het gebouw moeten nog goedgekeurd worden, maar in Japan wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar de impressionante wolkenkrabber. Die moet plaats bieden aan 55.000 mensen.

Rond het gebouw komen zeshoekige eilanden, zo meldt Architectural Digest. Die eilanden moeten Tokyo beschermen tegen overstromingen en zullen de basis zijn voor de huizen van een half miljoen mensen.

De toren wordt zo gebouwd dat er geen water naar de hoogste verdiepingen moet worden gepompt. Zo zal er water van de atmosfeer verzameld, gefilterd en opgeslagen worden. De elektriciteit komt van een windmolenpark, zonnepanelen en speciaal daarvoor gekweekte algen.

Voor de bewoners en bezoekers van de wolkenkrabber zullen er shopping centers, restaurants, hotels, fitnessruimtes, bibliotheken en ziekenhuizen zijn.

De fans moeten nog wel even geduld hebben. De afwerking van het gebouw, ontworpen door Kohn Pedersen Fox, is gepland voor 2045.