Fransman Coppel zet op slotdag Ster van Bessèges naar zijn hand
Foto: Photo News

Jérome Coppel heeft zondag de slottijdrit in de Ster van Bessèges (Fra/2.1.) op zijn palmares gebracht. De Fransman van IAM Cycling legde het parcours van 12 kilometer in Alès af in 16:48, 14 seconden sneller dan zijn landgenoot Thibaut Pinot. Jean-Christophe Péraud werd derde op vijftien seconden. Dries Devenyns eindigde als eerste Belg op een zesde plaats, op 33 seconden van zijn ploegmaat Coppel. Met Sander Armée (Lotto-Soudal) en Maxime Monfort finishten op een negende en tiende plaats nog twee andere Belgen in de top 10. Coppel neemt ook de leiderstrui af van Sylvain Chavanel.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het was onze landgenoot Sander Armée die een sterke chrono reed in Alès. De renner van Lotto-Soudal dook 25 seconden onder de tijd van Larry Warbasse en mocht ruim een uur plaats nemen op de hotseats.

Pas toen Jean-Christophe Péraud aan de beurt was, moest Armée zijn plaats afstaan, hij zou uiteindelijk als negende eindigen. Met Jérome Coppel, derde op het WK tijdrijden in Richmond, kwam een favoriet voor de dagzege aan de bak en hij reed nog eens 15 seconden sneller dan Péraud en dook als enige onder de 17 minuten. De anderen beten daarna hun tanden stuk op de chrono van Coppel die ook nog eens Chavanel uit de leiderstrui reed.

De dag-en eindzege dus voor Coppel. Het was, buiten het brons op het WK tijdrijden in 2015, van september 2012 geleden dat Coppel nog eens de bloemen pakte. Tony Gallopin eindigt in het eindklassement op twaalf seconden van Coppel. Thibaut Pinot vervolledigt het eindpodium op 13 seconden. Dries Devenyns finisht als zesde.