Dylan Teuns is op terugweg na longontsteking
Foto: Photo News

Dylan Teuns sukkelde de voorbije weken met een longontsteking. Pas binnen 4 à 6 weken kan hij opnieuw koersen. Dat meldt zijn team BMC zondag.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Dylan heeft last van een longontsteking, waardoor het trainen de voorbije drie weken op een laag pitje stond”, verklaart ploegarts Max Testa. “Van nu af aan kan hij steviger trainen, maar het zal waarschijnlijk nog 4 à 6 weken duren vooraleer hij kan koersen. Zodra hij volledig hersteld is, is het werken aan zijn conditie prioritair.”

“Vier weken lang heb ik mijn fiets niet aangeraakt, maar nu rijd ik opnieuw”, aldus de 23-jarige Teuns, die moest passen voor de Ronde van Dubai. “Elke dag voel ik me beter. Langzaamaan zie ik verbetering, maar ik moet nog werken aan mijn conditie.”

Vliegen volledig hersteld van aangeboren afwijking aan hart

Uit het medisch bulletin van BMC blijkt verder dat Loïc Vliegen de Ronde van Dubai goed verteerd heeft. Vliegen kwam er voor het eerst in actie sinds hij eind oktober werd geopereerd voor een aangeboren afwijking aan zijn hart. Uit tests blijkt dat hij volledig hersteld is.

“Mijn hartoperatie ligt nu echt achter mij”, aldus de 22-jarige Vliegen, die in Dubai op de 38e plaats eindigde. “Het ging goed. Ondanks het feit dat ik twee maanden niet kon trainen, voel ik mijn vorm terugkomen. Het was leuk opnieuw te koersen in Dubai.”