Kortrijk belooft “strenge maatregelen” tegen supporter die coach Walem belaagde
Foto: VDB

Na het competitieduel van zaterdag tussen KV Kortrijk en Westerlo werd de onder vuur liggende Johan Walem, coach van de thuisploeg, op weg naar de persconferentie “fysiek belaagd door een supporter van KVK”. Dat melden de ‘Kerels’ zondag. De club zal “strenge maatregelen” nemen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“KV Kortrijk betreurt niet enkel die feiten, maar is ook beschaamd over het gedrag van die zogenaamde supporter”, zo klinkt het in een persbericht. “KV Kortrijk zal nooit dulden dat de fysieke integriteit van de coach, een speler of een lid van de club in het gedrang wordt gebracht door eender wie. KV Kortrijk verontschuldigt zich bij zijn coach voor wat is gebeurd door één of meerdere personen die het echt niet goed menen met onze club. Er is nooit een goede reden te vinden voor fysieke agressie. In deze zijn er ook geen verzachtende omstandigheden in aanmerking te nemen.”

De Kortrijkzanen speelden 1-1 gelijk tegen rode lantaarn Westerlo. Elohim Rolland bracht de thuisploeg in de 55e minuut op voorsprong, Frédéric Gounongbe lukte in de 74e minuut de gelijkmaker. In de stand schiet Kortrijk weinig op met het punt. De club is na 25 speeldagen voorlopig negende met 29 punten.