Ziek Sanne Cant wint ook in Hoogstraten en pakt eindzege in de Superprestige
Foto: Photo News
Sanne Cant heeft de Superprestigewedstrijd in Hoogstraten gewonnen. De Europese kampioene plaatste zondagin de derde ronde haar versnelling en reed solo naar de overwinning. Met nog één manche op het programma is Cant ook al zeker van eindwinst in de Superprestige.

Veldrijden op Sportwereld.be

De Britse Nikki Harris ging het hardst van start in Hoogstraten. Haar landgenote Helen Wyman en de Nederlandse vrouwen Sanne van Paassen en Sophie de Boer lieten niet begaan en ook Europees kampioene Sanne Cant klampte aan. En het was Cant die al snel het commando overnam. Een versnelling van Cant in ronde drie deed Wyman, Van Paassen en De Boer kraken.

Harris hield nog even stand, maar ook de Britse kampioene moest een ontketende Cant even later laten gaan. Cant, die kampt met een infectie aan de luchtwegen, keek niet meer achterom en reed solo naar de overwinning. In de achtergrond streden Harris en De Boer om de tweede plaats en het was De Boer die aan het langste eind trok. Jolien Verschueren en Sanne van Paassen vervolledigden de top vijf.

Voor Cant is het haar vijfde Superprestigezege in zes wedstrijden. Eerder was de Lilse al de beste in Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde en Gavere. In het klassement heeft Cant nu een onoverbrugbare voorsprong op Jolien Verschueren en Nikki Harris. Zaterdag 13 februari staat in Middelkerke de laatste manche van de Superprestige op het programma.

"Al enkele dagen ziek"

 "Met alle klassementen en twee kampioenschapstruien op zak, kan ik wel zeggen dat ik de meest regelmatige van het seizoen ben. Het is rot dat ik naast de wereldtitel greep, maar die regenboogtrui zal ooit nog wel komen. Ik ben in ieder geval heel blij met deze eindzege."

In Hoogstraten stond er geen maat op Cant, maar topfit voelde ze zich niet. "Ik ben al enkele dagen ziek. Een infectie op luchtwegen. Vanmorgen had ik zelfs een beetje koorts, maar die verdween gelukkig voor de wedstrijd. Anders was ik niet gestart. Ik had vandaag heel veel geluk dat we geen conditieparcours voor de wielen kregen geschoven. Techniek gaf de doorslag en zo heb ik het verschil kunnen maken."

Achter nummer twee Sophie de Boer en nummer drie Nikki Harris kwam Jolien Verschueren als vierde over de streep. "Echt jammer dat ik opnieuw slecht start", foeterde de renster van Telenet-Fidea. "In de tweede ronde kon ik pas aan mijn inhaalrace beginnen. Dat kost mij een podiumplaats. Eigenlijk had de wedstrijd voor mij nog wat langer mogen duren. Het is lang niet de eerste keer dat dit gebeurt en dat is best frustrerend."