Bayern-spits Lewandowski voor vijfde jaar op rij verkozen tot Pools Voetballer van het Jaar
Foto: AFP

Robert Lewandowski, de topspits van de Duitse Rekordmeister Bayern München, is zaterdagavond voor het vijfde jaar op rij verkozen tot Pools Voetballer van het Jaar. Dat heeft zijn club Bayern bevestigd.

De vlotscorende aanvaller heeft een schitterend 2015 achter de rug. Hij werd kampioen met Bayern, bereikte de halve finales van de Champions League, werd topschutter in de EK-voorronde en eindigde als vierde in de verkiezing van de Gouden Bal.

Lewandowski vond ook 49 keer de weg naar doel: 38 keer voor de Duitse Rekordmeister, elf voor de Poolse nationale ploeg. Het Poolse tijdschrift Pilka Nozna had het dan ook niet moeilijk om hem tot Voetballer van het Jaar te verkiezen, eerder dit jaar werd Lewandowski ook al tot Pools Sporter van 2015 gekroond.

“2015 was een schitterend jaar, zowel voor mij als voor de Poolse nationale elf. Hopelijk blijft alles ook dit jaar vlot gaan”, aldus Lewandowski, die in het competitieduel van zaterdag tegen Bayer Leverkusen voor de 50e keer in actie kwam voor Bayern in de Bundesliga.