Junioren: Wereldkampioen Dekker ook primus in Hoogstraten
Wereldkampioen Jens Dekker was ook zaterdag al de sterkste in de Waaslandcross. Foto: BELGA

Jens Dekker heeft de juniorenwedstrijd in Hoogstraten (Superprestige) gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen soleerde naar de zege en verzekerde zich, indien hij aan de start verschijnt in de slotmanche in Middelkerke, van eindwinst in het klassement.

Net als zaterdag in Sint-Niklaas stond er zondag op en rond de veilingsite in Hoogstraten geen maat op Dekker, die zijn uitstekende vorm van het wereldkampioenschap moeiteloos lijkt door te trekken. “Ik denk zelfs dat de conditie nu beter is. De weken voor het WK was ik ziek, waardoor ik in Heusden-Zolder niet in optimale omstandigheden aan de start stond”, aldus de Nederlander van Enertherm-BKCP.

“Dat ik me nu zo sterk voel, vind ik dan ook niet echt bizar. Mijn start ging wel een beetje de mist in, maar ik verscheen in geen tijd vooraan en kon snel een voorsprong nemen. Drie ronden van het einde kwam ik wel nog stevig in aanraking met een paaltje. Mijn bovenbeen doet pijn, maar hopelijk valt de schade mee.”

Ook eindwinst beet

Dekker greep niet alleen de dagzege, hij verzekerde zich ook van eindwinst in de Superprestige. Grote concurrent voor het eindklassement Jappe Jaspers kwam in Hoogstraten niet verder dan de zesde plaats. De voorsprong van Dekker bedraagt nu vijf punten, maar aangezien de junioren hun slechtste resultaat in de eindafrekening kunnen schrappen, is Dekker nu al zeker van eindwinst. Al hangt daar wel nog een voorwaarde aan vast: de Nederlander moet op 13 februari starten in de slotmanche in Middelkerke.

Bij de nieuwelingen ging Ryan Cortjens met de zege aan de haal. De Limburger gooide in de slotronde de Nederlander Mees Hendrikx overboord en kwam solo over de finish. Niels Vandeputte, ploegmaat van Cortjens bij Enertherm-BKCP, vervolledigde het podium.