Vier zendt zondagavond ‘Kroost’-aflevering Eddy Wally uit
Foto: vier

Televisiezender Vier zal zondagavond de aflevering van Eddy Wally in de reeks ‘Kroost’ opnieuw uitzenden naar aanleiding van het overlijden van de charmezanger. Televisiemaker en de man achter Kroost, Eric Goens, noemt Eddy Wally in een persbericht “Een hele lieve man”.

Eric Goens volgde Eduard Van de Walle enkele maanden voor Kroost, dat in het voorjaar van 2014 op Vier werd uitgezonden.

De televisiemaker blikt in een Vier-persbericht terug op het leven van Wally. “Toen ik ruim twee jaar geleden voor het eerst naar Eddy Wally toeging, was dat met een grote onzekerheid. Ging er achter die karikaturale man met grote hoeden en Las Vegas-pakken wel een echte Eddy schuil? Maar ik heb Eddy Wally toen leren kennen als iemand die heel goed wist waar hij mee bezig was, hij was een echte zakenman.”

Zwart geld

Dat Wally een zakenman was, kwam ook aan bod in het Vier-programma. Het bracht de Oost-Vlaamse volkszanger zelfs in het vizier van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI), dat een vooronderzoek opstartte over al dan niet zwart geld dat Wally ontving voor de optredens die hij deed.

De Kroost-aflevering rond Eddy Wally wordt zondagavond uitgezonden op Vier om 23.05 uur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in