Sara Aerts moet kruis maken over indoorseizoen
(archiefbeeld) Foto: BELGA

Sara Aerts heeft zaterdag op een indoormeeting in het Duitse Karlsruhe een scheur in haar kuit opgelopen en moet daardoor een kruis maken over haar indoorseizoen.

Aerts, die onlangs nog Vlaams kampioene werd op de 60m horden (8.27), probeerde in Karlsruhe een ticket voor het WK indoor in het Amerikaanse Portland af te dwingen. Daar moest ze 8:08 voor lopen, maar al snel ging het mis. “PlopperdePLOP zei mijn kuit na een verkeerd grondcontact na horde twee”, meldde ze op Twitter. “Spierscheur nummer ik ben de tel kwijt. Bye bye indoor.”

De VAC-atlete heeft de voorbije jaren al vaak in de lappenmand gelegen. Wegens last aan de knie moest ze in 2011 op het WK in Daegu haar zevenkamp staken na drie nummers. Het jaar daarna gaf ze tijdens het EK in Helsinki na één nummer op wegens een hamstringblessure.

Op de Olympische Spelen in Londen liep ze in het vierde nummer van de zevenkamp een spierscheur in de kuit op. Aerts, opnieuw geblesseerd aan de hamstrings, gaf tot slot op het WK 2013 in Moskou forfait voor de reeksen van de 100 meter horden. Ze moest ook het WK van vorig jaar in Peking missen, op het WK indoor van 2014 in Sopot bereikte ze de halve finales van de 60m horden (8.05 in reeksen, 8.10 in halve finales).

Normaal gezien mikt ze nu op kwalificatie voor de zevenkamp op de Spelen van Rio.