Zondagnacht en maandag zeer onstuimig weer
Foto: BELGA

Zondag af en toe zonnig met lokale buien. Vanaf zondagavond kans op stormachtig weer. Maandag wisselend tot zwaarbewolkt.

Zondag schijnt de zon af en toe maar er komen ook enkele lokale buien voor. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. Pieken van 50 tot 65 km/uur. Maxima: 6 graden op de Hoge Venen en ongeveer 10 graden elders.

Zondagavond zijn er geregeld nog opklaringen maar zondagnacht neemt de bewolking toe gevolgd door regen vanuit het westen. Er staat een krachtige, aan de kust een harde tot stormachtige zuidenwind. Rukwinden van 75 km/uur in het oosten van het land tot 90 km/uur in het westen. Aan de kust zijn pieken tot 100 km/uur mogelijk. Het kwik kan dalen tot 2 graden.

Maandagochtend trekt de regen snel naar Duitsland weg. Nadien wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien, mogelijk met hagel en onweer. De wind draait naar het zuidwesten en waait krachtig, aan de kust hard tot stormachtig. Op zee komt er enige tijd een zuidwesterstorm te staan, windkracht 9. Rukwinden tot 80/90 km/uur in het binnenland en tot 100 km/uur aan de kust. Maxima: 6 graden in de Ardennen en ongeveer 9 graden elders.

Dinsdag is er veel bewolking en er zijn perioden met buien. Woensdag komt de zon af en toe te voorschijn en eventuele neerslag beperkt zich tot een enkele bui. Van donderdag tot in het weekend is het wisselvallig met van tijd tot tijd regen of enkele buien. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden. Er staat wel minder wind al blijft hij goed voelbaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in