Een vlucht van touroperator Thomas Cook, uitgevoerd door Brussels Airlines, naar Marrakech heeft zondagochtend rechtsomkeert moeten maken naar de luchthaven van Zaventem door een ‘vogelinslag’ in een van de twee motoren.

De vlucht naar het Marokkaanse Marrakech was rond 6.15 uur opgestegen op Brussels Airport. 'Door een vogelinslag in een van de twee motoren moest het opstijgmanoeuvre worden onderbroken', zegt woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines. 'Na contact met de luchtverkeersleiding keerde het toestel terug naar Brussel waar het probleemloos is geland.'

De 140 passagiers zullen met een ander toestel hun reis naar Marrakech kunnen voortzetten, maar voorlopig is het nog wachten op een nieuwe bemanning. Dat vormt onderdeel van de basisprocedure, aldus Sciot. De nieuwe vlucht zou binnen een uur opnieuw in de lucht moeten zijn, zegt Thomas Cook-woorvoerder Koen van den Bosch.

Een vogel in een vliegtuigmotor is iets dat jaarlijks wel een aantal keer gebeurt, geeft de Brussels Airlines-woordvoerder nog mee.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in