Alexa Chung in zee met Marks & Spencer
Foto: m&s
Er zit nog geen sleet op het merk Alexa Chung. Deze keer werd de it-girl door het Britse warenhuis Marks & Spencer gevraagd om in hun archief te duiken en haar favoriete stukken te selecteren. Verwacht wordt dat de collectie 'Archive by Alexa' in april in de winkelrekken zal hangen.

In het verleden uitte Alexa Chung zich meermaals als Marks & Spencer-fan. Zo werd heel de blogwereld vorig jaar nog wild toen ze een camelkleurige suède rok droeg van het merk. Toch een opvallende kledingkeuze voor een vrouw die op de eerste rij van alle grote modeshows mag gaan zitten, en een samenwerking kon dus niet uitblijven.

Hoe de 31-delige collectie er zal gaan uitzien, is nog niet bekend. Al kan via drie campagnebeelden die al werden vrijgegeven hier en daar toch al een glimp worden opgevangen. Zo poseert Alexa in een hemd met ruches dat zo door iemand van de Britse koninklijke familie gedragen zou kunnen worden. Ze dook dan ook het archief in van de keten op zoek naar op en top Britse klassiekers. 

Marks & Spencer slaat hiermee dezelfde weg in als pakweg H&M, want de collectie met Alexa moet die eerste worden in een reeks van samenwerkingen met modeontwerpers, merken en mode-iconen.