Jobdag Renson: ‘Vooral bedienden bij 85 jaarlijkse aanwervingen’
Foto: Jobat.be
Langs de E17 in Waregem valt het luchtige bedrijfsgebouw meteen op. Renson is familiebedrijf van de vierde generatie dat totaaloplossingen biedt voor een gezond binnenklimaat in gebouwen. “Wij realiseren écht gezonde woon- en werkomgevingen met een minimaal energieverbruik”, zegt hr-manager Hans De Brie. Het businessidee leidt tot een maximale groei als regionale werkgever.

Naast het zo laag mogelijke energieverbruik is design een belangrijk visitekaartje voor dit snel groeiende bedrijf: dat is in ieder geval wat de panoramische onthaalruimte ons wil vertellen. Nu al 700 medewerkers geven het concept mee vorm. “Renson ontwikkelt ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen”, steekt Hans De Brie van wal.

“We bestaan 107 jaar. Onder de huidige ceo Paul Renson zijn we geëvolueerd van een productie- naar een kennisbedrijf. We zetten in op innovatie: we willen oplossingen met meerwaarde bieden. Die transformatie maakt dat we veel meer bedienden aanwerven dan vroeger: momenteel telt Renson er 400, tegenover 300 arbeiders. 10 procent van ons personeel werkt daarbij in onderzoek en ontwikkeling.”

Salesteam
“Van een aluminium verwerkende productie-eenheid evolueerden we naar een specialist in gezonde binnenluchtkwaliteit, energiezuinigheid, akoestiek en design”, vervolgt de hr-manager. “En ook daarin gaan we steeds breder. We beheersen het hele productieproces. Dat laat ons toe om snel te schakelen. Een groot verschil is dat we nu – via architecten – met onze zonweringen en terrasoverkappingen ook particulieren willen bereiken. Een beurs als Batibouw (vanaf 27 februari, nvdr) is tegenwoordig dan ook belangrijk voor ons. Ons salesteam is uitgebouwd tot een ploeg van meer dan 100 mensen. Daarvan zijn er 80 in het buitenland actief. Bovendien kopen we bedrijven op die specialiseren in een activiteit waarvoor we zelf de expertise niet in huis hebben. Op die manier hebben we intussen vijf productiesites.”

“We investeren telkens in een aparte businessunit wanneer de productie matuur genoeg is. Door de kleinschaligheid te bewaren, blijven medewerkers betrokken. Per unit zijn er tussen de 50 en 150 collega’s aan de slag in productie, op de binnendienst en de R&D-afdeling. Elk jaar vullen we een 85-tal vacatures in. Rekening houdend met het feit dat we altijd eerst intern rondkijken, zijn dat geen slechte cijfers. Op 20 februari organiseren we in ieder geval een jobdag. We werken daarvoor samen met het in-house team van Randstad. Wie zich vooraf registreert, krijgt een gesprek, een rondleiding en een algemene infosessie.”

>

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in