Panda’s hadden ze al in het dierenpark Pairi Daiza, maar volgende maand verwelkomen ze ook koala’s. Ook gorilla’s en orang-oetangs maken binnenkort hun opwachting.

Het dierenpark Pairi Daiza kondigt op zijn Facebookpagina heuglijk nieuws aan. Binnenkort komen enkele koala’s toe in het dierenpark. De beestjes zouden midden maart arriveren. Maar eerst moet de Australische regering nog groen licht geven, nadat de leefruimte van de dieren is goedgekeurd.

Langslapers

 

 

Attendus à Pairi Daiza ! - wij worden verwacht in Pairi Daiza ??????

Posted by Pairi Daiza on Friday, February 5, 2016

 

Koala’s eten bijna uitsluitend bladeren van de eucalyptusboom. De bladeren zijn vezelrijk en bevatten gif dat voor de meeste andere dieren gevaarlijk is. In de bladeren zit genoeg vocht, zodat de koala verder niet hoeft te drinken.

Erg veel actie moet je wel niet verwachten van de koala’s. Ze hebben een heel langzaam metabolisme en slapen daardoor zo’n 20 uur per dag, vaak in een boom. Volgens andere bronnen is dit zelfs 22 uur, waarmee de koala de grootste slaper van het dierenrijk is.

De rest van hun tijd besteden ze vooral aan eten en het zoeken naar eten en potentiële partners. Ze verplaatsen zich bij voorkeur in de uren na zonsondergang en kunnen ook zwemmen. Koala’s ‘knuffelen’ ook met bomen om hun lichaam koel te houden.

In de zoo van Planckendael hebben ze al langer koala’s. In 2014 is nog een koala geboren.

Panda’s

Pairi Daiza meldt ook nog dat de paartijd voor de panda’s is begonnen. Chinese experts zullen naar het( dierenpark afreizen om de panda’s te helpen met hun voortplanting.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig