Anne Zagré laat indoorseizoen schieten
Foto: BELGA

Anne Zagré heeft deze winter een uitstekende voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio achter de rug. De Brusselse maakt geen doel van het komende indoorseizoen en richt zich volop op de kwalificatie voor de olympische finale van de 100 meter horden in Rio.

Op het WK van vorige zomer in Peking miste Zagré de finale van de 100m horden nog op een haar, ze liep 12.88 en was twee honderdsten te traag. Enkele weken eerder had ze haar Belgisch record in Heusden nochtans op 12.71 gezet. “Lag het aan de stress, aan het mentale? Zoiets wil ik in ieder geval niet nog eens meemaken, we zijn keihard aan het werken”, verklaarde ze donderdag tijdens de LBFA-topsportdag in Obourg.

“Ik heb mijn voorbereiding wat aangepast en laat, in tegenstelling tot 2015, het indoorseizoen schieten. Ik loop wel enkele 60m-wedstrijden in zaal, zoals de IFAM in Gent (13/02), maar deze winter staan er indoor geen horden op mijn programma. Ik trek op stage naar de Verenigde Staten waar ik in april een paar keer op de 100m horden in actie kom op. Begin mei keer ik terug naar België, ik loop de Pro Athlé Tour ADEPS en een paar internationale meetings. Voor aanvang van de Spelen start ik met podiumambities op het EK van begin juli in Amsterdam, ik werd al tweemaal vierde. Op de Spelen mik ik op de finale.”