Waalse atletiekbond hoopt op drie Waalse atleten in olympische finale
De broertjes Borlée zijn al zeker van hun ticket voor Rio Foto: BELGA

De directie van de Waalse atletiekbond LBFA heeft zijn doelen voor 2016 bekendgemaakt. De organisatie wil graag drie Waalse atleten in een olympische finale in Rio zien. Verder maakte de organisatie ook bekend welke atleten in aanmerking komen voor een topsportcontract.

De doelen die de organisatie voor ogen heeft zijn verspreid over een aantal grote internationale atletiekevenementen. Het eerste grote evenement waarop de Waalse atleten goed moeten presteren is het WK indoor in het Amerikaanse Portland. Na dit wereldkampioenschap in maart is het tijd voor het Europees kampioenschap in Amsterdam. De Olympische Spelen in Brazilië moeten het hoogtepunt van het jaar worden. Daar wil de bond minstens drie atleten in een finale zien. Negen Waalse atleten en de mannelijke 4X400m ploeg zijn op dit moment al geplaatst voor de Spelen in Rio. Onder hen een aantal bekenden zoals zevenkampster Nafi Thiam, hordeloopster Anne Zagré en de broertjes Borlée.

Vervolgens maakte de Waalse atletiekbond ook nog bekend wie er nu precies in aanmerking komt voor een topsportcontract. Een belangrijke mededeling want wie dit niet bemachtigt loopt een aantal financiële voordelen mis. Dit jaar krijgen achttien professionele atleten zo’n contract.