Parket seponeert ‘zwembadincident’ Koksijde wegens gebrek aan bewijs
Foto: Belga

Het parket Veurne bevestigt dat de zaak tegen de asielzoeker die beschuldigd werd van een aanranding in het zwembad van Koksijde geseponeerd werd bij gebrek aan bewijzen.

Tot dinsdag zat de verdachte van het incident in het zwembad opgesloten in het gesloten asielcentrum van Merksplas. De raadkamer in Veurne gebood gisteren zijn vrijlating, waarna hij terug naar het asielcentrum van Koksijde reisde. Maar daar mag hij niet blijven. Op vraag van staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) moet hij snel verhuizen naar een andere locatie.

“Ik ga niet zeggen naar waar”, verklaarde zijn advocaat Jonas Bel vandaag. “Mijn cliënt is heel erg geschrokken van alle heisa en weet niet goed wat hem overkomt. Ik wil niet dat dit hem achtervolgt naar die nieuwe locatie. Hij was in eerste instantie heel blij dat hij terug in Koksijde terecht kon. Zijn vrienden zitten hier. Hij kent het hier. Maar hier blijven is dus niet mogelijk.”

De asielprocedure van de Irakees zal verder behandeld worden. Bel: “Ik hoop niet dat dit incident een negatieve invloed zal hebben.”

De man werd ervan beschuldigd een jong meisje betast te hebben in het zwembad. “Mijn cliënt houdt vol dat hij het meisje wilde helpen. In het dossier zit geen enkel element waarmee men die verklaring in twijfel zou kunnen trekken. De ouders van het meisjes dienden ook geen klacht in”, aldus Bel.