Voor wie graag een passiefwoning wil, maar opziet tegen het hele bouwproces, heeft een Frans bedrijf een ultieme oplossing. Het ‘pop-up huis’ zou er in een paar dagen helemaal staan.

Dit type woning was een van de blikvangers op het bouwsalon van Parijs eind vorige maand. Het gaat om een soort bouwpakket, dat op voorhand helemaal wordt uitgetekend en dan ter plaatse gemonteerd, wat de bouwtijd stevig inkort.

De koper moet wel zelf zorgen dat het terrein in orde is, en alle nodige aansluitingen zijn voorzien. De ruwbouw kan er in een tot twee weken staan, de afwerking zo’n een tot drie maanden, afhankelijk van de eisen van de koper.

Volgens PopUp House zou een ruwbouw die wind- en waterdicht is zo’n 700 tot 900 euro per vierkante meter kosten . Wie kiest voor een volledige afwerking moet rekenen op 1.300 tot 2.000 euro per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen comfort. Om kosten te besparen zijn er ook een aantal kant- en klaarmodellen beschikbaar.

Voorlopig is PopUp House alleen in Frankrijk actief. Het bedrijf zegt wel plannen te hebben om naar heel Europa uit te breiden.