'Temptation Island' is begonnen: vooral de mannen amuseren zich
Foto: vijf
Wie weerstaat en wie hapt toe? In de eerste aflevering van het Vijf-programma 'Temptation Island' nemen de koppels afscheid van elkaar, is er meer feest bij de mannen dan bij de vrouwen en blijken er nog altijd deelnemers te geloven dat er op het strand geen camera's hangen.

Opgelet, spoilergevaar. Lees niet verder als u de eerste aflevering van 'Temptation Island' nog wil bekijken

De eerste aflevering van 'Temptation Island' verloopt volgens het vertrouwde recept: vier koppels geloven dat ze tien dagen lang aan de verleidingen van een zwoele setting, schaarsgeklede vrijgezellen en ongelimiteerde hoeveelheden alcohol kunnen weerstaan. Het West-Vlaamse koppel Louise en Marvin maakt zich nog het minste zorgen: ze zijn acht maanden samen en nog zo verliefd dat ze zich niet kunnen voorstellen dat hun relatie bedreigd zou kunnen worden. Dat is bij het andere Vlaamse koppel, Luc en Jolien, net iets anders: Luc, een ober in een discotheek, had onlangs nood aan wat 'ademruimte', maar na een korte pauze zijn ze toch weer bij elkaar.

Ook de Nederlander Haroon is al eens vreemdgegaan, dus hij heeft iets te bewijzen tegenover zijn vriendin Ayse, een braaf Turks meisje dat naar eigen zeggen nog maar weinig contact had met mannen en vooral wil testen of haar vriend trouw kan blijven. Dan zijn er nog het voormalige 'boefje' Regilio, die zijn leven over een andere boeg gooide sinds hij vier jaar geleden Kirsten leerde kennen - "dankzij haar heb ik stabiliteit en een vaste baan", zegt hij. Net zoals de vorige seizoenen mochten de koppels eerst één nacht samen doorbrengen in Thailand en met elkaar de vrijgezelle mannen en vrouwen taxeren op hun verleidingspotentieel.

Is er al verleiding?

Traditie in 'Temptation Island': de mannen worden opgewacht door vrouwen in bikini die aan cocktails lurken en verleidelijke poses aannemen alsof hun leven ervan afhangt. In het vrouwenresort bouwen de vrijgezelle mannen vooral onder elkaar een feestje met veel drank. Kreten zoals "Hey, je bent geil" blijken niet te werken bij vrouwen die wat ontredderd zijn en zich vooral afvragen of hun mannen zich wel gedragen. Alleen vrijgezel Gregory heeft het begrepen: "Die vrouwen zijn nog een beetje breekbaar, dus ik probeer vooral te luisteren".

Is er al iemand vreemdgegaan?

De vrouwen, niet bepaald gecharmeerd door hun mannelijke aanbidders, lagen vroeg in hun bed. Ook de Nederlandse mannen hielden het feestje al snel voor bekeken. Luc en Marvin bleven tot het einde en die laatste ging met vrijgezel Véronique een 'strandwandeling' maken en zwemmen in de zee. De beelden zijn niet haarscherp, maar de teaser naar volgende week insinueert dat er gezoend is.

Wie was die naakte vrouw in de trailer dan?

Hoewel een aantal vrijgezelle vrouwen duidelijk hebben gemaakt dat de mannen voor hen "een doel' zijn en dat ze daar gewoonlijk "helemaal voor gaan", heeft er nog niemand haar kleren uitgetrokken. De naakte vrouw was gewoon Louise, die haar vriend Marvin op de laatste avond samen nog even wilde tonen wat hij zou missen.

De strafste quotes

'Ik ben Jill en ik krijg altijd wat ik wil' - de roodharige verleidster Jill heeft duidelijk nagedacht over hoe ze zich wil presenteren.

'Niemand heeft zo'n kont als die van haar. Er zaten wel een paar flinke billen tussen, maar geen enkele kont is zo groot als die van haar' - Regilio wil zijn vriendin goedbedoeld duidelijk maken dat ze geen schrik moet hebben van de vrijgezelle vrouwen.

'Ik ben opgevoed met regels en die mannen hebben hier een houding van Wij zijn vrijgezellen, wij kunnen jullie wel krijgen. Er is meer volwassenheid nodig om met mij in contact te komen' - Ayse is niet onder de indruk van de mannen die haar willen versieren.

'Ik voel me niet schuldig tegenover de meisjes van de koppels, want wij helpen hen om uit te vinden of hun vriend wel goed voor ze is' - vrijgezel Rosanne heeft zo haar eigen kijk op relaties.

'Kom mee naar het strand, daar zijn geen camera's' - vrijgezel Véronique probeert de oudste truc van 'Temptation Island' uit op Marvin.