Feest in het Park bestaat niet langer
Foto: facebook.com/feest-in-het-park
Na de twintigste editie vorige zomer, houdt het festival Feest in het Park in Oudenaarde het voor bekeken. 'De stijgende organisatiekost en het gewijzigde festivallandschap' worden door organisator Wim Merchiers aangehaald als redenen.

Onder andere dEUS, Sonic Youth en Arsenal stonden vorig jaar nog op het podium van Feest in het Park. Dit jaar zal dat niet meer mogelijk zijn. De organisatie heeft besloten ermee op te houden. Geen eenentwintigste verjaardag dus voor het festival. 

'Twintig jaar opboksen tegen een toenemende nood aan professionalisering, een alsmaar stijgende organisatiekost en een drastisch gewijzigd festivallandschap hebben hun tol geëist in de enthousiaste vrijwilligersorganisatie achter Feest in het Park', zegt organisator Wim Merchiers.

'We willen graag alle vrijwilligers - en dat zijn er duizenden over de jaren heen - bedanken die het mogelijk gemaakt hebben om van Feest in het Park het gezelligste festival van de zomer te maken. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft, mag bovendien met enige trots terugkijken op wat we samen gerealiseerd hebben', stelt hij verder. 

Over de toekomst, weet hij te zeggen dat het nog wat onzeker is. 'De kern van FihP wil de tijd nemen om zich te beraden over de toekomst, maar zeker is dat er deze zomer geen Feest in het Park of een ander initiatief, georganiseerd wordt.'

Herbeleef de editie van vorig jaar: