Italiaanse ontwerper Stefano Pilati vertrekt bij Zegna
Stefano Pilati Foto: © Catwalkpictures

Het Italiaanse herenlabel Zegna neemt afscheid van zijn creatief directeur Stefano Pilati, zo hebben zowel de ontwerper als het Italiaanse modehuis woensdag bevestigd na eerdere geruchten. De couturecollectie die hij vorige maand voorstelde in Milaan was zijn laatste voor het huis.

Pilati werd drie jaar geleden door Zegna aangetrokken om te helpen met de internationale doorbraak van het Italiaanse herenlabel, en dat doel zou na drie jaar zijn bereikt, zo blijkt uit de mededeling die beide partijen woensdag de wereld instuurden.

‘Ik wil Stefano bedanken voor zijn bijdrage. We wilden een sterk merk neerzetten en ervoor zorgen dat een show van Zegna in Milaan er een is die je niet mag missen. Dat doel hebben we sneller dan verwacht bereikt en nu is het tijd voor de volgende hoofdstukken in de ontwikkeling van het merk’, verklaarde ceo Gildo Zegna in een persmededeling.

De Italiaanse ontwerper had naast de mannencollectie en couturelijn Ermenegildo Zegna ook de creatieve leiding over de luxueuze vrouwenlijn Agnona, sinds 1999 in handen van het bedrijf, maar die functie legde hij deze zomer al neer.

Pilati was tussen 2004 en 2012 hoofdontwerper bij Yves Saint Laurent, waar hij Tom Ford opvolgde. De Italiaanse ontwerper wil zich nu vooral focussen op projecten die hij tijdelijk aan de kant had geschoven voor zijn job bij Zegna. Alessandro Sartori neemt zijn plaats in bij Zegna.