Leuvense student lanceert met film en website eigen campagne tegen pesten
Foto: liv

Jorrit Ferket, een 20-jarige student multimedia uit Leuven, lanceert met de film ‘Alleen’ en de website ‘stophetpesten.be’ een campagne tegen het pesten. Jorrit werd in zijn jeugd zelf tien jaar lang gepest.

Het initiatief wordt gedragen door een team van vrijwilligers dat elke werkdag tussen 18 en 20 uur klaarstaat om schriftelijk of mondeling te antwoorden op vragen of noodkreten.

De basis van de film wordt gevormd door het levensverhaal dat Ferket - in zijn jeugd zelf tien jaar lang gepest - een jaar geleden neerpende als eindwerk in het kader van zijn multimedia-studie. Het scenario werd nadien door een aantal hulpverleners aangevuld met andere relevante sociale en maatschappelijke thema’s.

Ferket wil de film, die op 16 april in première gaat, vertonen in scholen en dergelijke om jongeren bewust te maken van wat pesten écht is, welke impact het heeft op het leven van het slachtoffer en hoe hier best mee omgegaan wordt.

Website

De website bevat heel wat interessante informatie die aangeleverd werd door een professionele hulpverleenster met een jarenlange ervaring in het werkveld. Aan bod komen rubrieken als “Wat is pesten? “, “Soorten pesterijen”, “Tips tegen pesten” en dergelijke.

De site beschikt ook over een eigen chatkanaal waar slachtoffers, daders, ouders, leerkrachten en hulpverleners ‘s avonds tussen 18 en 20 uur terecht kunnen met vragen, of voor een anonieme babbel. De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar vrijwilligers die willen meewerken aan het project.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig