'Black' maakt binnenkort Amerikaans debuut
Foto: Belga
'Black', de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah die onlangs in de Belgische cinemazalen verscheen, is geselecteerd voor het Amerikaanse SXSW Film Festival. Dat betekent dat de film in maart voor het eerst in Amerika op de schermen verschijnt.

'Het is officieel, Black gaat naar de Verenigde Staten van Amerika! Volgende maand gaat de film in première op het SXSW Film Festival in Austin!', zo wordt het nieuws aangekondigd op Instagram door Hakuna Casting, het castingbureau dat de cast voorzag voor de film over twee Brusselse straatbendes, 'Black'.

Nadat 'Black' in Canada op het Toronto Film Festival de Discovery Award won, de hoofdrolspeelster Martha Canga Antonio op het Black Nights Film Festival in de Estse hoofdstad Tallinn de prijs voor beste actrice in de wacht kon slepen, regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah op het Film Fest in Gent de publieksprijs in handen konden nemen en de rechten van de film verkocht werden aan Frankrijk, komt de film dit jaar niet alleen in de cinemazalen van Nederland, maar ook in Amerika maakt hij zijn debuut. 

Er hoeft geen verdere uitleg te worden gegeven: het gaat Fallah en El Arbi zeker voor de wind. Adil El Arbi postte op Facebook een filmpje waarop te zien is dat hij zijn enthousiasme met vele anderen kan delen. 

 

#BLACK_THEMOVIE is selected for SXSW filmfest in TEXAS! Everyone is happy!!! #hakunacasting #caviarcontent

Posted by Adil El Arbi on Wednesday, February 3, 2016

Het SXSW Film Festival vindt plaats in Austin, Texas van 9 tot 20 maart.