Ikea opent Belgische webwinkel in 2017
Ikea Hasselt opent woensdag de deuren Foto: Serge Minten

Ikea opent de komende dagen twee nieuwe winkels in ons land, maar ook de plannen voor een webwinkel krijgen eindelijk vorm. In de loop van volgend jaar zult u spullen van de Zweedse meubelketen rechtstreeks via de computer kunnen bestellen, zo meldt De Tijd.

Woensdag opent Ikea de deuren van een nieuwe vestiging in Hasselt, en volgende week die van Bergen. Dat brengt het totaal van Belgische Ikea-winkels op acht. Maar er is ook goed nieuws voor wie geen moed kan opbrengen om de drukke winkels te trotseren: in de loop van 2017 opent de meubelketen ook een Belgische webwinkel.

‘België wordt het veertiende land dat een webshop van Ikea krijgt’, zo kondigde Catherine Bendayan, die sinds augustus aan het hoofd staat van Ikea België, aan in een interview met de krant De Tijd.

Klanten zullen kunnen kiezen uit twee opties: ofwel laten ze online bestelde meubelen tegen betaling thuis leveren, ofwel halen ze de spullen op in een vestiging van Ikea. Later wil de meubelketen ook afhaalpunten openen in grote steden als Gent, Brussel en Antwerpen. Op die manier wil Ikea ook mensen in de stad bedienen.