Bekaert Textiles neemt West-Vlaamse concurrent over
Foto: BELGA

De twee West-Vlaamse textielbedrijven Bekaert Textiles en DesleeClama gaan fusioneren. Samen vormen ze naar eigen zeggen de wereldleider op het vlak van productie en verkoop van matrasstoffen.

Dat melden beide bedrijven maandag. Bekaert Textiles, met hoofdzetel in Waregem, zal DesleeClama uit Zonnebeke overnemen, al gaat het wel om een fusie tussen gelijken. De toezichthouders moeten zich wel nog over de operatie uitspreken.

De nieuwe groep zal BekaertDeslee Textiles gaan heten. Ze telt wereldwijd negentien productievestigingen en stelt 2.600 mensen tewerk. Gezamenlijk draaien beide bedrijven een omzet van meer dan 300 miljoen euro (gebaseerd op omzetcijfers 2014).

Voor Bekaert Textile gaat het om de tweede grote wijziging in de bedrijfsstructuur in een jaar. Midden vorig jaar kreeg de onderneming al een nieuwe meerderheidsaandeelhouder, het Duitse Franz Haniel & Cie.

‘Complementaire bedrijven’

‘De deal tussen Bekaert Textiles en DesleeClama past binnen hun groeistrategieën en is een antwoord op belangrijke marktopportuniteiten, aangewakkerd door het toegenomen bewustzijn over het belang van slaap en de versnelde groei in de wereldwijde matrassenmarkt’, klinkt het in een persbericht.

‘Deze deal vormt zowel een strategische als een culturele fit omdat beide bedrijven een ambitieuze groeistrategie volgen en zeer compatibel en complementair zijn.’