Bij twee bomaanslagen in de Egyptische Sinaï zijn twee politieagenten en twee militairen om het leven gekomen. Dat hebben de veiligheidsdiensten gemeld.

Zondagochtend kwamen twee agenten om toen een bom ontplofte toen ze in hun gepantserde voertuig zaten tijdens een operatie in Rafah, aan de grens met de Palestijnse Gazastrook, aldus verantwoordelijken van de veiligheidsdiensten. Bij een gelijkaardige aanval in de Noordelijke Sinaï kwamen eveneems een officier en een soldaat van het leger om.

De politie en het leger zijn regelmatig het doelwit van jihadistische aanvallen in het noorden van het schiereiland, een bolwerk van de Egyptische tak van terreurgroep Islamitische Staat, sinds de afzetting van de islamistishe president Mohamed Morsi door het het leger in 2013. Volgens de autoriteiten kwamen zo al honderden politieagenten en soldaten om het leven. Ook in Caïro en in de Nijldelta werden al aanvallen uitgevoerd tegen veiligheidskrachten.

ISIS in Egypte heeft bovendien de crash van een passagiersvliegtuig in de Sinaï van 31 oktober opgeëist, waarbij de 224 inzittenden om het leven kwamen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in