AA Gent blijft ook na speeldag 24 de leider in de Jupiler Pro League. Het klopte in eigen huis Waasland-Beveren met 2-1 maar dat kostte bloed, zweet en tranen. Buatu had de bezoekers al vroeg op voorsprong gebracht, maar Depoitre stelde al snel gelijk. In de tweede helft knalde Dejaegere de Buffalo’s dan toch op voorsprong, maar het bleef bibberen tot het einde. Zeker omdat Sven Kums nog een strafschop miste voor de thuisploeg. Bekijk vanaf 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Omdat Club Brugge eerder op de avond gewonnen had van Lokeren en zo weer even aan de leiding was gekomen, konden Hein Vanhaezebrouck en de zijnen maar beter de drie punten thuis houden tegen Waasland-Beveren. Dat moest dan wel zonder de geblesseerde Asare gebeuren, Rafinha verving hem op de linksback. Deaux tekende alweer present op het middenveld, terwijl aanwinst Rob Schoofs een plekje op de bank kreeg. Stijn Vreven deed dan weer geen beroep op Gano, die het slachtoffer werd van zijn mindere prestatie tegen Club Brugge vorige week. Moren mocht daarom zijn plaats innemen, Schrijvers was de diepste man.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

W.-Beveren

Snel weer gelijk

Het tactische plan van ex-Buffalo Vreven leek al na enkele minuten in mekaar te stuiken. Dejaegere haalde de achterlijn en legde goed terug, Depoitre kon de 1-0 net niet binnenduwen. Gent nam wat gas terug en Waasland-Beveren groeide in de wedstrijd. Het mocht wel van geluk spreken dat een afgeweken vrije trap van Milicevic op de lat uiteen spatte, maar kon op het kwartier toch een eerste mogelijkheid versieren. Sels reageerde echter attent op een knal van Langil. De hoekschop die daarop volgde sloeg de Ghelamco Arena met verstomming. Na wat geharrewar belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Buatu, die de dekkingsfout van Kums genadeloos afstrafte. Een verrassende voorsprong voor Waasland-Beveren dus, maar erg lang hield die niet stand. Integendeel: amper een minuutje later stelde Depoitre in de draai met zijn tiende van het seizoen alweer gelijk.

Eén versnelling volstaat

Gent was - met Schoofs in de plaats van Deaux - ook in de tweede helft de betere ploeg, maar bij de bezoekers uit Beveren stond de defensie als een huis. Schuchtere pogingen van Dejaegere en Schoofs brachten de Waaslanders niet in verlegenheid. De slordigheden begonnen zich stilaan op te stapelen, terwijl Vreven en co op een vlijmscherpe counter speculeerden. Tevergeefs, want twintig minuten voor tijd volstond één precieze versnelling voor een Gentse voorsprong. Via Schoofs en Milicevic kwam de bal bij Dejaegere, die Henkinet met een schuiver vloerde. Over en uit voor Waasland-Beveren? Niet helemaal, want amper enkele minuten later maakte Langil heel Gent er op attent dat hij best goed kan voetballen. Na een knappe slalom had Sels een prima voetveeg in huis om een snelle gelijkmaker te voorkomen. AA Gent had zijn lesje niet geleerd en liet Langil even later hetzelfde proberen, maar ook deze keer ontsnapte het. Toen Cissé even later Dejaegere neerhaalde in de zestien, leek dat het nekschot voor de bezoekers. Niets was minder waar. Kums zette zich achter de bal, maar Henkinet ranselde de harde inzet uit de hoek. Zo bleef de hoop op een puntje bij Waasland-Beveren nog even intact, maar het kon Gent uiteindelijk niet meer bedreigen.

Opmerkelijk: Sven Kums miste in minuut 78 een strafschop, zijn tweede al op rij. In de bekerwedstrijd tegen Club Brugge vond hij twee weken terug al Ludovic Butelle op zijn weg.

Belangrijkste fases:

13’ Milicevic met een vrije trap vanop zo’n goeie twintig meter. De Zwitser ziet zijn knal op de dwarsligger uiteen spatten.

15’ De bezoekers steken een eerste keer de neus aan het venster. Sels duwt het schot van Langil in corne

16’ GOAL! Op de hoekschop die erop volgt, scoort Buatu de 0-1. De hoekschop van Moulin komt via Coulibaly bij Buatu. De verdediger uit Angola zet de verrassende tussenstand op het bord.

17’ GOAL! Slechts één minuut na de openingsgoal staat het alweer gelijk. Depoitre schiet uit de draai zijn tiende van het seizoen binnen.

70’ GOAL! Dejaegere zet het Gentse veldoverwicht om in een tweede thuisdoelpunt. Met een lage schuiver klopt hij Henkinet.

78’ Cissé haalt Dejaegere neer: strafschop voor Gent. Kums zet zich achter de bal, maar Henkinet pakt!