Beste café ter wereld staat in Vlaanderen
Foto: credit

Het Vlaams-Brabantse volkscafé 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' (Eizeringen/Lennik) is het beste café en de op één na beste bierbestemming ter wereld. Dat blijkt zondag uit de lijst met beste cafés, brouwertapzalen, bierrestaurants en bierwinkels wereldwijd voor 2015 van RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste internationale bierwebsites.

In de top vijftig van de beste bierbestemmingen ter wereld staan er op dit ogenblik zeven Belgische adressen, één minder dan vorig jaar. De top vijf is identiek aan die van vorig jaar.

Restaurant Akkurat uit Stockholm, het beste bierrestaurant ter wereld, voert de wereldranglijst aan, gevolgd door het volkscafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen. Biercab uit Barcelona en Mikkeler & Friends (Kopenhagen) zijn derde en vierde. Het Antwerpse café Kulminator vervolledigt de top vijf.

De vijf andere Belgische adressen in de top vijftig zijn restaurant De Heeren van Liedekercke (gaat van plaats 15 naar 13), Chez Moeder Lambic Fontainas (van 21 naar 19), brouwerij Cantillon (van 27 naar 24), Chez Moeder Lambic Saint-Gilles (van 28 naar 35), en ‘t Brugs Beertje (van 30 naar 33).

In totaal werd aan dertien andere Belgische handelszaken ook een gouden medaille toegekend. Zo vielen in de categorie ‘beste bierrestaurant’ ook Nüetnigenough (Brussel), Le Bier Circus (Brussel), restaurant 3 Fonteinen (Beersel) en Bierbrasserie Cambrinus (Brugge) in de prijzen.

Ook Belgische brouwerij in de prijzen

De prijs voor beste ‘brouwer ter wereld 2015’ ging naar Hill Farmstead Brewery (Vermont, USA), gevolgd door AleSmith Brewing Co uit San Diego, California. Het brons was voor brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel.

De RateBeer Awards worden sinds 2002 uitgereikt. Ze weerspiegelen de prestaties van de actoren in de bierwereld van voorbije twaalf maanden. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers, die naar aanleiding van hun bezoek aan een handelszaak een waardering geven via de RateBeer-website.