Van Troon naar Zuid rijden vanaf dinsdag niet meer mogelijk over Louizaplein
Foto: rdb

Het Brusselse Louizaplein wordt tijdens de nacht van maandag op dinsdag halverwege afgesloten. Het gaat om de belangrijkste wijziging om het extra verkeer in verschillende Brusselse wijken door de sluiting van de Stefaniatunnel aan te pakken.

Vanaf dinsdag zal het dus niet langer mogelijk zijn om er bovengronds nog richting Zuid te rijden via het Louizaplein. Wie vanuit Troon naar Zuid moet, neemt best de Louizatunnel of moet omrijden via het Poelaertplein. Dat meldt Brussel Mobiliteit zondag.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de politie, de MIVB en de drie betrokken gemeenten (Brussel-stad, Elsene en Sint-Gillis) bereikten vrijdagavond een akkoord over het nieuwe circulatieplan voor Louiza. De belangrijkste doelstelling van dat plan is om het verkeer op het Louizaplein vlotter te laten verlopen, zodat de trams daar niet langer in de file staan.

De twee rijstroken aan het Louizaplein worden beperkt tot één enkele rijstrook om een trechtereffect aan de kruisingen te vermijden. Het plein verliest ook zijn voorrang: het zijn de straten die erop uitkomen die voorrang krijgen.

Brussel Mobiliteit en de signalisatiefirma hebben dit weekend voorbereidingen getroffen om de wegmarkeringen en signalisatie te kunnen aanbrengen in de nacht van maandag op dinsdag. Omdat het droog moet zijn om de markeringen aan te brengen, kan het weer eventueel voor uitstel zorgen, aldus Brussel Mobiliteit.

Meer informatie op www.brusselmobiliteit.be .