Niels Bruynseels zevende in WB-proef, Pius Schwizer thuiswinnaar
Foto: BELGA

Niels Bruynseels heeft zondag met zijn nieuw toppaard Cas de Liberté een mooie zevende plaats veroverd in de wereldbekerjumping van Zürich. De zege ging naar thuisrijder Pius Schwizer. Met de 12-jarige ruin PSG Future vormde de 53-jarige Zwitser de snelste van drie foutloze combinaties in een barrage met negen. De Ier Denis Lynch werd met All Star tweede, de Australische Edwina Tops-Alexander met Caretina derde. Gregory Wathelet gaf met Taalex op in de basisronde.

Bruynseels wist dat hij in de voorlaatste wereldbekermanche een plaats in de top vijf moest behalen om naar de finale in Göteborg te mogen. Hij reed een perfecte basisronde en met slechts negen combinaties in de barrage leek dat doel best haalbaar, zeker toen de eerste vier combinaties de nul niet op het scorebord konden houden. Bruynseels wilde duidelijk niet te veel risico’s nemen met zijn 10-jarige merrie, maar toch stootten zij op hindernis drie een balk af. Wathelet gaf op nadat hij met Taalex, de 12-jarige hengst waarmee hij vrijdag nog de Grote Prijs won, al vier keer in de fout was gegaan.

Christian Ahlmann werd met Epleaser achtste en blijft leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Na tien van elf proeven heeft de 41-jarige Duitser met 86 punten 25 punten voor op de Fransman Simon Delestre en 29 op de Nederlander Harrie Smolders. Jos Verlooy is met 50 punten op een vierde plaats beste Belg. Nicola Philippaerts is met 42 punten zevende, Olivier Philippaerts met 32 punten zestiende, Niels Bruynseels met 27 punten 26e, Gregory Wathelet met 20 punten 36e, Jérôme Guery en Pieter Devos met 15 punten 41e, Judy-Ann Melchior met 8 punten 60e, Gudrun Patteet met 7 punten 62e en François Mathy Jr met 6 punten 70e. De top achttien na elf proeven springt van 25 tot 28 maart de finale in het Zweedse Göteborg. De laatste wereldbekermanche vindt volgende week in het Franse Bordeaux plaats.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in