Bold Eagle maakt favorietenrol waar in Prix d’Amérique
Foto: AFP

Op de Parijse renbaan van Vincennes heeft Bold Eagle (Franck Nivard) zondag de 95e editie van de Prix d’Amérique gewonnen. Voor de ogen van 40.000 toeschouwers haalde hij het in een titanenduel van Timoko (Björn Goop).

De derde plaats ging naar Oasis Bi (Pierre Vercruysse). Op de erelijst volgt Bold Eagle, de vijfjarige zoon van Ready Cash, Up and Quick op. Ready Cash won de Prix d’Amérique eerder in 2011 en 2012. Ook toen was de driver Franck Nivard, die zondag zijn vierde zege in de Prix d’Amérique boekte. In 2009 won hij een eerste keer met Meaulnes du Corta.

De negenjarige hengst Timoko schoot op het officieuze WK drafrennen stevig uit de startblokken en nam al vroeg in de wedstrijd de leiding. Misschien wel te vroeg, want op de monté nam Nivard met Bold Eagle resoluut de leiding over. Jean-Michel Bazire zette met Up and Quick een aanval in, maar geraakte niet voorbij Bold Eagle, die als leider de laatste bocht inmocht. Goop zat met Timoko ingesloten in de binnenbocht en kon niet meer versnellen. De zege ging logischerwijs naar Bold Eagle. Timoko werd op twee lengten tweede, Oasis Bi werd na een verdienstelijke wedstrijd de verrassende derde. Bold Eagle kwam overigens in 1:11.4 over de streep, een verbetering van het wedstrijdrecord in Parijs-Vincennes. De zege leverde 450.000 euro op.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in