REACTIES. Van der Poel: “Laat mijn hoofd hangen na foutjes”
Foto: photo news

Mathieu van der Poel was de te kloppen man op dit WK, maar de Nederlander schakelde zichzelf uit door twee fouten te begaan. Eerst raakte hij verwikkeld in het wiel van Wout van Aert, even later ging hij bijna uit de bocht bergaf. “Ik laat inderdaad mijn hoofd hangen, maar ik had ook niet de benen van de afgelopen weken”, is de Nederlander eerlijk.

WK veldrijden op Sportwereld.be

“Ik ga eerlijk zijn, ik kwam hier vandaag om te winnen”, was Mathieu van der Poel meteen doodeerlijk bij Sporza. “Ik maak er helaas een foutje, natuurlijk was het helemaal niet opzettelijk om in Wout zijn wiel te haken. Het is wel knap hoe hij dat recht zet, Wout is een terechte wereldkampioen als je het seizoen bekijkt.”

“In de laatste ronde had ik het heel moeilijk om het nog op te brengen te vechten voor de derde plaats. Dat Wout wel nog voorin raakte? Ik weet niet of mij dat gelukt was. Maar het was eigenlijk nog niet gedaan, maar weet niet of ik nog voorin kon raken. Ik laat mijn hoofd hangen na die tweede fout, in afdaling. Daar kwam ik nog goed weg”, aldus van der Poel.

Lars van der Haar: “Reed de wedstrijd die ik wilde rijden”

“Ik had nooit gedacht om dit WK te winnen”, gaf Lars van der Haar eerlijk toe. “Maar door de omstandigheden had ik plots een mooi gat en dat bleef lange tijd hetzelfde. Dan merk je echter dat er iemand achter je rijdt die sterker is, daarom koos ik ervoor om mijn eigen tempo wat te laten zakken. Ik ben trots dat ik de wedstrijd kon rijden die ik wilde rijden..