Oostende heeft alweer niet kunnen winnen. In een knotsgekke wedstrijd gaf het tegen Moeskroen eerst een 2-0-voorsprong uit handen, maar Lukaku leek met een knappe schicht de drie punten toch aan de kust te houden. Dat was echter buiten Markovic gerekend, die in extremis nog de 3-3 binnenknalde. Bekijk de videosamenvatting om 23u op Sportwereld.be!

Een stap richting Play-off 1 of een stap richting het behoud zetten. Een hemelsbreed verschil was het vooraf, tussen de doelen die Oostende en Moeskroen zich in het Albertpark hadden gesteld. Iets minder groot was het verschil tussen het vormpeil van de twee ploegen. De thuisploeg kon de laatste drie wedstrijden niet winnen, de bezoekers deden nog iets ‘straffer’: zij wachtten al zes wedstrijden op een driepunter. Moeskroen-trainer Glen De Boeck koos in zijn eerste uitwedstrijd verrassend niet voor Markovic en Scepovic, Viola en Mulic zagen hun sterke invalbeurt van vorige week bekroond met een basisplaats. Bij de kustploeg liet Yves Vanderhaeghe Akpala langs de kant, het aanvallende trio bestond uit Canesin, Cyriac en Musona.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

Moeskroen-Per.

Alomtegenwoordige Musona

En die laatste wilde maar al te graag dat Play-off 1-ticket snel veiligstellen. Nog voor de eerste minuut verstreken was, had hij de 1-0 aan de voet. Na knap voorbereidend werk van Siani besloot hij echter op de voeten van doelman Vagner. Net voor het kwartier waagde hij opnieuw zijn kans, maar zijn harde knal zoefde over. Maar omdat Musona geen opgever is, probeerde hij het luttele seconden later opnieuw. Opnieuw geen doelpunt, wel een hoekschop was zijn deel. Driemaal geen scheepsrecht, Bad luck voor Knowledge.

Terwijl Moeskroen - zonder al te veel succes - op de counter bleef loeren, wilde Musona zich niet schikken in zijn lot. Op een prima vrije trap van Berrier kon hij helemaal vrijstaand inkoppen, Vagner had wederom een prima reflex in huis. Maar omdat - jawel - Musona geen opgever maar wel een koppigaard is, probeerde hij het voor het halfuur nog een vijfde(!) keer. Dit keer was het zowaar wel prijs. Of toch voor heel even, want de lijnrechter brak het feestje abrupt af. De man kreeg het voordeel van de twijfel, want het was nauwelijks te zien of Musona buitenspel stond toen hij dan toch zijn goaltje kon maken.Scheidsrechter Delferière, die begon zo stilaan medelijden te krijgen met de ongelukkige spits. In die mate zelfs dat hij vlak voor rust Oostende een strafschop cadeau deed nadat de dekselse Musona wel erg gretig over het been van Vagner was gesprongen. Cyriac nam het geschenk in dank aan een stuurde Oostende in extremis met een verdiende voorsprong te rust in.

Onwaarschijnlijk slot

Het weireldploegsje ging in de tweede helft op dat elan door. En dat had het onwaarschijnlijke als gevolg: Knowledge Musona scoorde een (geldig) doelpunt. Met dank aan Canesin, die het leer na een knappe ren nog tot bij de Zuid-Afrikaan kreeg. 2-0, Oostende leek de schaapjes op het droge te hebben. Leek, want een volkswijsheid luidt dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. En dat is met Henegouwse katten niet anders. Moeskroen kwam in vijf dolle minuten langszij. Eerst kon Noë Dussenne een hoekschop van Marquet tegen de touwen, een handvol minuten later kon Viola een doorgeschoten hoekschop in één tijd (en spectaculair) tegen de netten rammen. Oostende was helemaal het noorden kwijt en mocht Ovono bedanken dat die twee minuten later de 2-3 van Mulic uit doel kon ranselen.

De wedstrijd verwaterde helemaal. Kansen noteerden we niet meer en beide ploegen leken vooral bang om nog te verliezen. Die angst werd voor Moeskroen werkelijkheid: de ingevallen Jonckheere zette zich knap door op rechts en via Musona kwam de bal voor de voeten van Jordan Lukaku te liggen. De linksback twijfelde geen moment en joeg het leer staalhard de bovenhoek in. 3-2, heel Oostende slaakte een zucht van opluchting. Kon het dan toch nog gekker worden? Jawel hoor, want in minuut 88 kreeg Markovic het uitgelaten Albertpark weer helemaal stil. Met een beheerste knal tekende hij voor de 3-3. Elk een puntje dus, maar geen van beide ploegen schiet daar echt iets mee op.

Opmerkelijk:

Musona, Musona, Musona. In de eerste helft was het al Knowledge wat de klok sloeg. Vier kansen missen, een doelpunt afgekeurd zien én een strafschop uitlokken: het gevaar kwam bij Oostende maar van één man in de eerste helft.

Belangrijkste fases:

1’ Na knap voorbereidend werk van Siani, krijgt Musona binnen de minuut de kans om de score te openen. Hij besluit op de benen van doelman Vagner.

27’ Musona wordt losgelaten aan de tweede pal en kan vrij koppen na een vrije trap van Berrier. Vagner haalt de openingstreffer uit zijn korte hoek.

45’ GOAL! Dusenne gaat zwaar in de fout waardoor Vagner gedwongen wordt om Musona met een (lichte) overtreding af te stoppen. Scheidsrechter Delferière wijst naar de stip. Gohi Bi Cyriac zet Vagner op het verkeerde been en brengt KV Oostende op slag van rust op voorsprong.

54’ GOAL! Musona lijkt de bezoekers definitief uit te tellen. Canesin zet zich door op snelheid en legt de bal knap achteruit. De Zuid-Afrikaan heeft zijn 10de van het seizoen maar voor het intikken.

57’ Dusenne maakt zijn fout van in de eerste helft goed met de aansluitingstreffer. De verdediger kopt een hoekschop van Marquet fraai tegen de touwen.

63’ GOAL! Het onwaarschijnlijke gebeurt in het Albertpark. Aksentijevic krijgt teveel tijd en ruimte om de bal voor te brengen. De volledig vrijstaande Viola laat niet na om de gelijkmaker aan de tweede paal knap voorbij Ovono te jagen.

82’ GOAL! Jonckheere toont zich meteen beslissend bij zijn eerste baltoets. De invaller haalt de achterlijn en via Muson komt de bal bij Jordan Lukaku. De invaller knalt de 3-2 in het dak van het doel.

88’ GOAL! KV Oostende lijkt de zege nog uit handen te geven. Invaller Badri wordt diep gestuurd en moet zich reppen om de bal binnen te houden. Hij legt de bal knap achteruit voor de andere invaller Markovic die Ovono voor de derde keer deze middag verslaat.