Dolce & Gabbana probeert aanval op holebigezinnen goed te maken
Foto: pn
De nieuwe Family-collectie van het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana zet holibigezinnen in de kijker. Dat is bijzonder, omdat de twee mannen achter het luxemerk, Domenico Dolce en Stefano Gabbana, begin vorig jaar nog uithaalden naar holebi’s met kinderen.

Even het geheugen opfrissen. In maart vorig jaar maakten de twee heren zich onpopulair door een interview in het Italiaanse magazine Panorama. Daarin werd gevraagd naar de inspiratie voor hun modeshow waarin de Italiaanse Mamma werd bejubeld. De twee zeiden toen dat “de enige echte familie een traditionele familie is, homokoppels geen kinderen zouden mogen adopteren en dat voortplanting een daad van liefde zou moeten zijn, zonder dat er sprake is van ‘synthetische’ kinderen of gehuurde baarmoeders.”

Die uitspraak kreeg veel kritiek van onder meer de Britse popartiest Elton John en de hele holebigemeenschap. Na enige tijd, vijf maanden om precies te zijn, bood Dolce zijn excuses aan in Vogue. “Ik heb mezelf beter leren kennen en heb veel over dit incident gesproken met Stefano. Ik besef dat mijn woorden ongepast waren. Ik wil me graag verontschuldigen”, klonk het.

Dat ze het menen, bewijzen de heren nu met hun nieuwste collectie. Op verschillende T-shirts en handtassen staan zowal traditionele als holebigezinnen afgebeeld, zo bewijzen foto’s op de officiële Instagram-pagina van Gabbana. Elk kiekje heeft in het bijschrift veel hartjes staan.

 

#dgfamily ??????????????????????

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

 

#dgfamily ???????????????????? ????‍??‍??‍????‍??‍??‍????‍??‍????‍??‍????‍??‍??‍????‍??‍??‍????

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

 

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

 

A photo posted by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in