André Greipel wint andermaal in Mallorca
Foto: Photo News
André Greipel (Lotto-Soudal) heeft zijn tweede overwinning van het nieuwe seizoen beet. In zijn derde wedstrijd, de Trofeo Palma (Spa/1.1.) schoot hij andermaal raak in een massasprint. Hij haalde na het 161,5 kilometer in Palma voor Nacer Bouhanni (Cofidis) en de Zwitser Dylan Page. Jonas Van Genechten werd eerste Belg op een zesde plaats.

Wielrennen op Sportwereld.be

De vierde en laatste wedstrijd in de Challenge Mallorca, een verzameling van eendagswedstrijden op het Spaanse eiland, werd geanimeerd door een vroege vlucht met drie renners: Imanol Estevez, Omar Fraile en Lluis Mas Bonet. Het peloton liet hen aanvankelijk rustig rijden en het trio verzamelde een voorgift van ruim zeven minuten.

Toen Lotto-Soudal samen met Cofidis in het peloton een tandje bijstak, zakte de voorsprong snel en op 20 kilometer van de finish in Palma werden de vluchters gegrepen. Ondanks nog enkele uitvalspogingen, onder meer van de Nederlander Niki Terpstra en de Spanjaard Alejandro Valverde, stevende het peloton af op een massasprint. Daarin rondde Greipel het werk van zijn ploegmaats af en snelde hij naar zijn tweede zege in vier dagen tijd.