Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe executievideo online gezet. Vijf ‘spionnen’ krijgen een kogel door het hoofd van vijf IS-beulen, waaronder iemand die Frans praat.

In de video is een jihadist te zien die in het Frans het woord neemt. Hij uit nieuwe bedreigingen aan het Westen en kondigt aan wat we verder in de video zullen zien: vijf gevangenen, volgens IS spionnen, worden geëxecuteerd.

De man heeft een beige masker op - waar blonde krullen onderuit komen, heeft een legerpak aan en een geweer vast. Hij noemt de internationale coalitie tegen IS “imbeciele onverlaten” en waarschuwt hen dat ze de terreurgroep nooit klein zullen krijgen. “We zullen daden blijven plegen waardoor het Westen 9/11 en de aanslag in Parijs zullen vergeten.”

Het filmpje werd gemaakt door de media-afdeling van ISIS in de Iraakse provincie Nineveh. De vijf slachtoffers, allen jonge mannen, biechten op dat ze gehandeld hebben tegen de jihadisten en worden vervolgens koelbloedig door het hoofd geschoten.

De video werd gemaakt na de aanslagen van 13 november in Parijs, waar 130 mensen om het leven kwamen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in