Op de slotspeeldag van de BENE-League heeft Qubiq Achilles Bocholt het laatste ticket voor de final four van de BENE-League in de wacht gesleept door Kras Volendam in eigen huis met 33-35 te verslaan. In de eerste klasse won Visé (Wezet) de topper bij Sporting Nelo met 32-35. Visé promoveert samen met Merksem, dat Houthalen in eigen huis versloeg, naar de BENE-League.

De ontknoping van de slotspeeldag in de BENE-League was bijzonder spannend. Aalsmeer leek lange tijd op weg naar de final four maar Tongeren knokte zich terug in de wedstrijd en Bolaers zorgde in de slotseconden met een vlijmscherpe counter voor winst voor Tongeren. Eindstand 31-30. Door deze nederlaag was Aalsmeer uitgeschakeld. In een spannende slotfase trok Bocholt, op bezoek bij Volendam, de zege naar zich toe. Het team van Bocholtcoach Bart Lenders won met 32-35 en plaatst zich voor de final four van de BENE-League.

“Het was een gelijk opgaande wedstrijd”, zegt Bart Lenders. “Op 3 minuten van het einde van de wedstrijd informeerde ik bij mijn T2 naar de tussenstand in Tongeren-Aalsmeer. Toen ik hoorde dat Aalsmeer 3 doelpunten voorsprong had, heb ik alles op alles gezet. We namen risico’s, slaagden erin de kloof te dichten en uiteindelijk wonnen we de wedstrijd. Dan was het bang afwachten op het resultaat in Tongeren. Toen we vernamen dat Tongeren alsnog zijn wedstrijd had gewonnen, was de ontlading groot. Op basis van het hele seizoen verdienen wij onze plaats in de final four.”

Sporting Nelo nam het in een uitverkocht Dommelhof op tegen Visé. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot Visé op 10 minuten van het einde slordig verdedigen van de thuisploeg genadeloos afstrafte. Florian Glesner zorgde voor het slotakkoord, 32 - 35. De ontlading bij spelers, sportieve staf en fans van Visé was groot. De ontgoocheling bij Sporting Nelo was immens.

“Dit is een grote ontgoocheling” zegt Toon Habraken. “Proficiat voor Merksem en Visé want zij plaatsen zich voor de BENE-League. De mooiste club uit eerste nationale is er niet bij in de BENE-League. Volgend jaar moeten we, met alle respect voor die ploegen, tegen ‘Janneke en Mieke’ handballen. Tegen dat soort ploegen winnen we met tien doelpunten verschil en dat is voor niemand leuk. Het is gewoon zonde dat er van de drie ploegen die aan elkaar gewaagd zijn er maar twee kunnen promoveren. Maar kijk, dat is nu eenmaal sport.”

Samen met Visé promoveert ook Merksem naar de BENE-League. De Antwerpenaars versloegen Houthalen met 21 - 25.