Peter Kennaugh wint Cadel Evans Great Ocean Road Race
Foto: AFP

De Cadel Evans Great Ocean Road Race (Aus/1.BC) werd een prooi voor de Brit Peter Kennaugh. De Britse kampioen (Team Sky) soleerde na 174 kilometer in Geelong naar de zege en haalde het voor de Australiër Leigh Howard (IAM Cycling) en de Italiaan Niccolo Bonifazio (Trek-Segafredo).

Wielrennen op Sportwereld.be

De tweede editie van de wedstrijd genoemd naar voormalig Tourwinnaar Cadel Evans werd geanimeerd door een vroege vlucht met zes renners. Onder hen geen landgenoten, wel twee Australiërs: Patrick Lane en Josh Berry, de Italiaan De Marchi, de Nieuw-Zeelander Morgan Smith, de Amerikaan Adrian Hegyvari en de Brit Kristian House. Ze reden een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar, maar onder het vele kopwerk van Trek-Segafredo en Orica-GreenEdge zakte de voorsprong snel.

Hegyvari en Berry moesten de rol vooraan als eerste lossen, in de slotfase slaagden Cameron Meyer, Rafael Valls en Salvatore Puccio om de sprong naar voren te maken. Het trio aarzelde niet en nam de leiding. Achter hen volgde een uitgedund peloton. Op de laatste beklimming van de Challambra Crescent versnelde Kennaugh en al snel beende hij met Rafael Valls de laatste vluchter bij en soleerde de 26-jarige Brit naar de zege, zijn achtste profzege, waaronder twee nationale titels. Kennaugh volgt op de erelijst Gianni Meersman op.