Trump debatteert dan toch (tegen zichzelf)
Foto: AFP

Ook Donald Trump is het niet altijd met zichzelf eens. Dat toont het satirische programma The Late Show, dat een fictief Trump vs. Trump-debat opzette. ‘Een debat tussen Trump en zijn belangrijkste tegenstander: zichzelf.’

Donald Trump bleef donderdag weg van een debat tussen Republikeinse presidentskandidaten op de zender Fox, omdat het gemodereerd werd door Megyn Kelly. Met dat nieuwsanker ligt hij al maanden in conflict - herinner u uitspraken als ‘Overschat’, ‘Een lichtgewicht’ en ‘Stelt belachelijke vragen.’ Dat hij wegbleef legde hem overigens geen windeieren: tijdens het debat werd over Trump meer getweet dan over de deelnemers van het debat, en ook op Google werd het meest naar Trump gezocht. Of: hoe een debat te winnen zonder eraan deel te nemen.

Stephen Colbert van The Late Show organiseerde dan maar een debat tussen Trump en Trump. Uit het gemonteerde ‘debat’ blijkt dat de miljardair het niet altijd met zichzelf eens is. Zo zei hij over zijn concurrent Ted Cruz ooit dat hij hem erg mag, een andere keer dat hij een ‘akelige man is, die niemand mag’. De Democratische kandidate Hillary Clinton noemde hij in één fragment ‘de slechtste minister van Buitenlandse Zaken ooit’, in een ander ‘iemand die hard werkt en goed werk aflevert’.

Maandag vindt in Iowa de eerste voorverkiezing plaats. Trump is er favoriet in de peilingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in