Speelt De Bruyne dit seizoen geen Champions League meer?
Foto: Photo News

Komende dinsdag moeten de ploegen die nog actief zijn in de Champions League hun definitieve spelerslijst doorgeven aan de UEFA. Dat is mogelijk slecht nieuws voor Kevin De Bruyne, die tien weken aan de kant staat na een enkel- en knieblessure. Momenteel ligt de Rode Duivel in balans met Samir Nasri, die ook geblesseerd is. Eén van beide spelers valt van de spelerslijst, ten voordele van het jonge talent Kelechi Iheanacho.

Zowel Kevin De Bruyne als Samir Nasri missen sowieso al de twee play-offwedstrijden tegen Dynamo Kiev in februari en maart. De Fransman Nasri sukkelt al sinds oktober met een peesblessure, maar momenteel ziet het er naar uit dat zowel Nasri als De Bruyne op hetzelfde moment terug fit zullen zijn.

Dat bezorgt de Chileen Manuel Pellegrini kopzorgen, want één van beide spelers zal moeten plaats ruimen voor de jonge Nigeriaan Kelechi Iheanacho. Die klopt steeds nadrukkelijker op de deur bij City en scoorde zaterdag in de FA Cup zelfs een hattrick. “We hebben nog tot dinsdag om de knoop door te hakken, maar momenteel ziet het er naar uit dat Kevin iets sneller terug wedstrijdfit zal raken. Ik sta dagelijks in contact met mijn medische staf, als er iets verandert kunnen we nog altijd ingrijpen”, aldus Pellegrini.