73.000 Belgen krijgen boete in bus voor niet aangeven belastingen
Foto: Photo News

De fiscus legt 73.000 Belgen een boete op omdat ze nog altijd geen belastingaangifte hebben ingediend, na het verstrijken van de deadline op 15 juli vorig jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag. De boetes zijn samen goed voor 13 miljoen euro.

Mensen die hun belastingaangifte niet hebben ingediend, krijgen eerst een officiële mededeling, dan een herinneringsbrief en de dreiging van een forse boete. Zelfs na al die waarschuwingen blijven tienduizenden Belgen de fiscus negeren. “Elke Belg heeft nochtans een fiscale verplichting”, zegt de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën, Francis Adyns, in de krant. “We hanteren daarom een nultolerantie: geen aangifte betekent een boete”.

Die boetes, die variëren van 50 euro tot 1.250 euro als je de aangifte al meerdere keren bent vergeten, zijn de voorbije maanden massaal de deur uitgegaan. Zo’n 73.000 Belgen kregen ze in de bus, goed voor een totaalbedrag van 13 miljoen euro.

De rekening dreigt nog op te lopen, want de fiscus kan de belastingen op het deel dat niet is aangegeven, nog verhogen tot 10 à 200 procent.

Het aantal Belgen dat uiteindelijk geen belastingaangifte indient, daalt wel door het systeem van de herinneringsbrieven, schrijft de krant.