Kim Huybrechts kegelt WK-finalist uit Masters darts
Foto: Photo News

Kim Huybrechts (PDC 14) heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinales op het Masters-dartstoernooi (PDC/262.850 euro). In het Engelse Milton Keynes versloeg de nummer een van ons land in de achtste finales de Engelsman Adrian Lewis (PDC 3) met klinkende 10-4 cijfers.

De 31-jarige Lewis, vorig jaar de verliezende WK finalist, pakte een 2-0 voorsprong, maar Huybrechts sloeg meteen terug. Met onder meer een 11-darter pakte hij de drie volgende legs. In de tweede sessie pakte hij de zesde leg met een 81 uitworp. Lewis, de wereldkampioen in 2011 en 2012, milderde tot 4-3. In de drie volgende legs lukte Huybrechts uitworpen van 136 en 116, waarmee hij op drie legs van de zege kwam. De dertigjarige Antwerpenaar bleef sterk presteren. Met een 105 uitworp werd het 8-3. In de twaalfde leg kon Lewis, die nog nooit verloor in de eerste ronde, nog een leg op zijn rekening schrijven nadat Huybrechts vier dubbels had gemist. In de volgende twee legs wierp Huybrechts uitworpen van 86 en 80, waarmee hij zich met een afgetekende overwinning plaatste voor een kwartfinale tegen de Engelsman James Wade (PDC 6), in 2014 de winnaar van de Masters. Huybrechts wierp een gemiddelde van 94.29 per drie darts waarbij hij 50 procent van zijn uitworpen lukte. Lewis kwam niet verder dan 90.53 per drie darts en 40 procent bij het uitwerpen.

“Ik was na mijn uitschakeling in de eerste ronde op het WK enorm teleurgesteld”, verklaarde een vastberaden Huybrechts. “Ik weet van mezelf dat ik talent heb, maar dat is niet het enige dat telt. Ik heb begrepen dat je echt als een prof moet leven en alle dagen met je sport bezig moet zijn. Na Nieuwjaar heb ik echt veel geoefend en dat blijkt zijn vruchten af te werpen. Zelfs gisteren heb ik de hele voormiddag aan het dartsbord gestaan en in de namiddag ook nog enkele uren.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in