Vader Van den Driessche: “Iemand uit entourage zette die fiets in materiaalpost”
Foto: BELGA

Opschudding op het WK veldrijden, waar een fiets met “mechanische fraude” gevonden werd in het kamp van Belgisch belofte en Europees kampioene Femke Van den Driessche. Haar vader zegt echter dat “iemand uit haar entourage de fiets tot in de materiaalpost bracht” en ontkent dat de fiets in kwestie gebruikt werd tijdens het WK.

Wielrennen op Sportwereld.be

De bom barstte dik twee uur na het WK veldrijden voor beloften bij de vrouwen in Zolder, toen aangekondigd werd dat er sprake was van “mechanische fraude” met één van de fietsen van Femke Van den Driessche. Volgens de vader van Van den Driessche werd de fiets in kwestie echter niet gebruikt op het WK. “Het gaat niet om een fiets van Femke”, vertelde hij aan onze redactie. “Iemand uit haar entourage, die soms met haar traint, heeft de fiets tot in de materiaalpost gebracht. Maar het was nooit de bedoeling dat zij daarop zou rijden. Die man heeft zich daar ondertussen al duizend keer voor geëxcuseerd. Femke heeft die fiets tijdens de wedstrijd ook absoluut niet gebruikt. Wij zijn fel onder de indruk van de gebeurtenissen. Femke is er helemaal onderste boven van.”

“Wij weten ook niet wat “technische fraude” precies inhoudt. Maar als het de bedoeling was om vals te spelen, dan rijd je toch op die fiets? Femke is al Europees en Belgisch Kampioene? Waarom zou je dit dan doen op een WK?”