PROXIMUS LEAGUE. Antwerp ziet achtervolgers Cercle en Tubeke punten verliezen
Foto: Rudy Declerck
Cercle Brugge en Tubeke, de nummers twee en drie in tweede klasse, hebben punten laten liggen. Leider Antwerp kon zo zaterdag een gouden zaak door thuis te winnen van Heist.

Na het verlies tegen Roeselare vorige week liet Tubeke in de tweede voetbalklasse vrijdag ook punten liggen op het veld van Lommel: 1-1. Door dat tweede puntenverlies op rij kan competitieleider Antwerp FC zaterdag thuis tegen Heist opnieuw een gouden zaak doen. Als de Great Old die wedstrijd wint, zou het zijn voorsprong op de tweede in de stand kunnen zien groeien tot acht punten.

Ook een andere opponent van Antwerp, Cercle, verloor vrijdag dure punten. Op eigen veld kwamen de Bruggelingen niet verder dan 1-1 tegen Patro Eisden. Pas in de 93ste minuut kon Cercle de gelijkmaker op het bord schieten. Cercle Brugge blijft zo op 7 punten van Antwerp en kan die achterstand zaterdagavond zien groeien tot 10 punten.

Antwerp heeft in zijn thuiswedstrijd tegen Heist het laken naar zich toe kunnen trekken. Na een doelpuntloze eerste helft maakte The Great Old het af door twee doelpunten te scoren in de tweede helft. Lees meer.