Nationale parken in Canada gratis in 2017
Foto: rr

Dat er in Canada ontzettend veel prachtige natuur te bewonderen valt, is zeker. Volgend jaar krijgt u de kans om dat allemaal gratis te bekijken, want Canada bestaat dan 150 jaar en dat zal gevierd worden: geen enkel nationaal park zal dan een toegangsprijs vragen. Dat meldt National Geographic.

Waar u normaal 67,70 dollar of ongeveer 44 euro betaalt voor een jaarpas of 136,40 dollar of 89 euro voor een groepspas van zeven personen, zal u in 2017 helemaal niks betalen. Het is de Canadese manier van trakteren voor zijn 150e verjaardag: volgend jaar is het 150 jaar geleden dat de provincies samenkwamen tot een verenigd Canada.

Ook moeten alle jongeren onder de 18 jaar en nieuwe Canadese burgers vanaf 2018 niet meer betalen voor een jaarpas. Parkeer- en kampeerkosten worden wel nog steeds aangerekend.

Het idee is afkomstig van de regering onder leiding van minister-president Justin Trudeau. Na zijn aanstelling gaf hij de minister van Milieu en Klimaatverandering de opdracht om alle nationale parken gratis toegankelijk te maken. En zo geschiedde. De regering wil mensen zo de kans geven om Canada te leren kennen en ervan te genieten.